Кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът Димитър Наков се срещнаха с граждани на Русе, създали Фейсбук групата „Русе иска площадки за стрийт фитнес“. Дискусията се проведе в Пленарна зала на Общината. 
Стоилов и Наков представиха планираните за изграждане две стрийт фитнес площадки и още две площадки за фитнес на открито, които трябва да са готови през тази година. Площадките ще са пред бл. „Ген. Иван Винаров“ в кв. „Мидия-Енос“ и на ул. „Тодор Икономов“ в кв. „Чародейка“. Стрийт фитнес терените ще са пред бл. „Съединение“ и до бл. 305 в кв. „Чародейка“. 
„Планираме всяка година да изграждаме по две площадки за фитнес на открито, две за стрийт фитнес и две спортни игрища. Нашата цел е да насърчаваме масовия спорт“, каза кметът, като призова гражданите да бъдат все така активни с предложения и препоръки. Той даде като пример за добро сътрудничество идеята за изграждане на велоалеи. В тази разработка участва Сдружение „Вело-Русе“. 
Участниците в дискусията коментираха, че са доволни от срещата и плановете на Общината. 
В края организаторите на движението и Фейсбук групата връчиха подписка „Русе иска площадки за стрийт фитнес“ с подписали се под нея 3082 русенци. Оказа се, че тя е подкрепена и с подписа на самия кмет.