Феновете на „Дунав“ посрещнаха с аплодисменти футболистите на „Дунав“, излезли днес за първа тренировка на Градския стадион. На трибуните имаше и петдесетина зрители, които искаха да видят новите играчи в състава на старши треньора Веселин Великов. На скамейката пък до пистата бяха депутатът Свилен Иванов, зам.-кметът Иван Григоров, президентът на клуба д-р Симеон Симеонов, председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Всички те пожелаха успешна кампания на отбора в „Б“ група.
Новите попълнения Мартин Луков, Петър Патев, Деян Лозев, Юлиян Ненов и Мариян Петков са впечатляващи и много перспективни футболисти.
Вратарят Луков е роден на 5 юли 1993 година. Той е юноша на „Славия“ със стаж в школата на „Левски“ /Сф/, а сега идва от „Оборище“ /Панагюрище/.
22-годишинят Патев игра последно за ФК „Бургас“. Той е централен защитник. Като дете тренира в „Нефтохимик“, има мачове за „Черноморец“ /Бс/ и „Спартак“ /Вн/.
Деян Лозев бе най-добрият играч на „Хасково“ през отминалия сезон. Феновете го помнят с фамозен гол в мач срещу ЦСКА. Играе успешно и като офинзивен халф. Роден е на 26 октомври 1993 година.
Мариян Петков е роден през 1996 година и е юноша на „Славия“. Играе като десен бек.
За Юлиян Ненов „Утро“ вече разказа - нападател, юноша на ЦСКА с последен отбор „Локо“ ГО“/.
Освободени са вратарят Цветомир Цанков, защитниците Мартин Димов, Александър Къснеделчев, Мартин Иванов. 
„В понеделник-вторник чакаме още 3 попълнения - бранител, халф и нападател. Идеята ми е да изградим боеспособен отбор от млади и готови да се раздават момчета. Целта ни е да играем мач за мач и да се борим за позиция сред първите 3 отбора“, каза пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
Той уточни, че като наставник се е разбрал с дошлите вчера футболисти. Договорите им още са са подписани, но момчетата са разговаряли вече с президента на клуба д-р Симеонов и депутата Свилен Иванов.
Първата контрола на „Дунав“ ще е 24 юни. Тогава тимът ще гостува на „Берое“.