Един от апетитните общински имоти - бившият цветарски магазин на „Паркстрой“ в блок „Сердика“ на ул. „П.Д.Петков“, който неведнъж вкарва в приватизационен спор ГЕРБ и БСП, вече има нов собственик. На търга в четвъртък следобед се явиха осем кандидати, трима от които не бяха допуснати до участие заради липсващи документи. След явно наддаване между петима участници цената се качи само с 3000 лв., колкото беше и стъпката, и стигна до 75 400 при начална тръжна от 72 400 лв. Когато цената стигна до 78 400 лв. и дойде ред на останалите участници, те се отказаха. 
Печелившият кандидат е Валентин Колев от София, който бе представляван от Николай Николов също от София. Той каза за „Утро“, че все още не са решили какво ще правят с имота, но при всички положения ще го разработят. Нужна е инвестиция от около 15 000-20 000 лв., като ще преценим дали ще го продаваме или отдаваме под наем, допълни още Николов. 
Магазинът в бл. „Сердика“ е с площ 49,46 кв.м и се състои от търговска зала, склад и сервизно помещение, заедно с 2.41% от общите части от сградата и от отстъпеното право на строеж. Данъчната оценка на имота към 24 януари е 38 506 лв.