21-годишно момче, прекарало част от детството си по институции без родителска обич и подкрепа, спонтанно решило да подпали къщата на баща си в Две могили като отмъщение за съдбата, която му е отредил.
Последствията от развода на родителите му се отразили най-тежко на самия младеж, тъй като раздялата им го пратила в дом за изоставени деца. През 2008 година напуснал сиропиталището и се опитал да потърси бащина обич, но след като навършил пълнолетие, баща му го изпъдил от дома си и не го пускал в къщата. Така младежът започнал системно да нарушава законите и няколко пъти влязъл в затвора. След излизането му на свобода през август 2013 година той се върнал в Две могили, като първоначално не припарвал до родния дом, но впоследствие се престрашил да минава покрай къщата. Така разбрал, че баща му вече не живеел там и рядко се връщал да наглежда имота си, тъй като си бил намерил работа в краварник в Бяла. Въпреки това не държал под ключ къщата си и всеки можел да влезе в нея.
В една от августовските вечери отхвърленият син за пореден път се прибрал в необитаваната стара къща. Запалил цигара и хвърлил неизгасения фас в сандък с хартии до гардероба в една от стаите. Част от хартиите се разгорели и в този момент младежът решил да запали къщата, като по този начин отмъсти на баща си. След това запалил със запалка останалата хартия в сандъка. Огънят обхванал завесите, разпространил се и върху дървената дограма на прозореца. Като видял, че огънят се разраства, отмъстителният син излязъл от къщата. Лумналият пожар бил забелязан от внучката на съсед и дядото успял да подаде сигнал. 
Момчето тръгнало да броди из улиците, а край жп прелез в Две могили било засечено от полицай, който бил извикан за разследването на пожара. Той навързал нещата и предвидливо поканил познайника на полицията в районното управление. Първоначално младежът отрекъл да има нещо общо с огъня в бащината къща и излъгал, че тъкмо слиза от влака. По-късно обаче признал истината. Въпреки това младежът се покри от правораздаването и нито се яви, нито беше открит, за да присъства в съдебна зала на делото срещу него. Така той задочно бе осъден на година и половина затвор за повреждане на бащината си къща и унищожаване на част от мебелите в нея. Освен това отделно той ще изтърпи още половин година зад решетките, колкото е последната му условна присъда, тъй като в изпитателния срок умишлено е опожарил родния си дом. Присъдата може да се обжалва.