10 000 лева за нанесена психическа травма и близо 2000 лева за лечение. Това е обезщението, което нападател трябва да плати на жертвата си, след като му счупил челюстта на две места и човекът не можел да си отваря устата.
Случаят е от 20 януари 2014 година, когато мъжът отишъл до кварталната месарница. Наредил се да чака да доставят кокали и след малко до него застанал непознат човек. Скоро двамата се счепкали и човекът решил да си иде, за да не се стига до ексцесии. Но докато оставял чантата с покупките в багажника на колата си, мъжът отнесъл силен удар в челюстта и като се обърнал, видял мъжа, с когото се сдърпали на опашката в магазина, който държал нож в ръце. Побойникът обаче се уплашил от травмата, която нанесъл само с един удар и побягнал.
За стореното нападателят вече бе осъден на пробация, след като направи пълни самопризнания и сключи споразумение с прокуратурата.
Сега обаче ще трябва да понесе отговорност за втори път - този път за причинените вреди. Удареният заведе дело, с което поиска обезщетение заради причинените физически и емоционални мъки. След удара той изпитвал силна болка в главата и челюстта. Било му поставено приспособление, заради което не можел да си отваря устата, хранел се със сламка и не можел да говори. Претърпял две кошмарни операции. И до днес има шум в лявото ухо. Парите за лечение затруднили семейния бюджет и се принудил да иска назаем от дъщеря си в Америка.
За всичко това пострадалият поиска 10 000 лева обезщетение за емоционалните травми и 1598 - за разходи покрай лечението му. 
Побойникът представи съвсем различна версия за случката като обясни, че той първи отнесъл удари, на които се принудил да отвърне. А разпрата тръгнала около зададения въпрос към пострадалия какво чака толкова дълго в магазина.
Съдът обаче изцяло кредитира версията на бития мъж и му присъди исканата компенсация. Решението може да се обжалва.