Двама пияни шофьори са заловени зад волана при специализирана акция на КАТ. Единият е спипан във вторник в 23.20 часа на ул.“Муткурова“. Там е спрян 49-годишен шофьор на форд, в чийто дъх дрегерът измерил над 1.2 промила спирт. Водачът е изпратен за химичен анализ, тъй като състоянието му показвало, че пил много повече. Изследването на кръвта в болницата вдигнало резултата на 2.5 промила.
Пиян шофьор е заловен и в Сеново час по-рано. 70-годишен дядо се забил със сеата си в автобус. Дрегерът показал, че пенсионерът е седнал в колата на 1.45 промила.
Служители на Криминалистичната лаборатория ще заснимат с камери от първата до последната секунда всички проверки на КАТ по време на двуседмичната операция като превенция на корупцията. Вчера екип на Пътна полиция бе разположен до Симова мелница. Униформените основно проверяваха документите на шофьорите, а при съмнение - и за алкохол. От извършените досега над 100 проверки за четири дни са установени липси на „Гражданска отговорност“ и на книжки на млади момчета.
Близостта на патрула до спрелия автобус на футболния „Дунав“ предизвика предположения, че и неговият шофьор се е провинил с нещо. Истината се оказа друга - рейсът аварирал и изчаквал да го изтеглят.