34-годишната Нина С. направи пълни самопризнания за това, че през септември 2008 година е носила 4 килограма и 165 грама кокаин на летище в Еквадор. Наркотикът, който смятала да изтъргува, е на стойност от близо 188 000 лева по цени на съдебната система. На улицата сумата би нараснала поне два пъти.
От момента на залавянето си с голямата и скъпа пратка Нина е лежала в арестите на Албания и Италия, като на Ботуша е била и под домашен арест. Не е ясно как е успяла да напусне Латинска Америка.
В крайна сметка Нина се изправи пред правосъдната система в родния си град, след като бе екстрадирана и доведена в русенския арест. И реши да се споразумее с прокуратурата за присъдата, която трябва да понесе. Така трафикантката се сдоби с 1 година 5 месеца и 10 дни затвор при общ режим - наказание, което тя вече е излежала по време на предварителното й задържане. След одобряване на присъдата, която е окончателна и не може да се обжалва, щастливата Нина не спря да благодари на съда. В следобедните часове тя бе освободена от ареста без мярка за неотклонение и в очакване да отпътува за Албания, където ще я посрещнат приятелят й и 1-годишният й син.