23-годишен младеж лежи в болницата с опасност за живота след нелепа катастрофа на бул. „България“ с шофирания от него „Фолксваген Голф“ в повдигнатата масивна ограда на подлеза преди автосалона на „Хюндай“.
Сблъсъкът е станал вчера 20 минути след полунощ. Л.В. карал в посока Дунав мост, но внезапно се отклонил вдясно, минал през бордюра и се блъснал в бетона.
След удара Л.В. е настанен в Интензивно хирургично отделение с множество травми. Вчера той се е почувствал по-добре, но опасността за живота му все още не е отминала, показала сутрешната визитация.
Пътното платно и тротоарното платно на бул.“България“ са разделени с висок бордюр, като хоризонталната разделителна маркировка между двете платна отдавна е изтрита и не съществува. Това според мен е причината младият водач да не е видял през нощта, че пътят граничи с висок бордюр спрямо тротоара, навлязъл е с десните гуми през бюрдюра, загубил е управление на лекия автомобил и е катастрофирал, заяви вчера областният координатор на фондация „Безопасни улици от Валя“ Пламен Митев.
Извинявам се на обществеността, че до момента не съм поставил този въпрос, за да се опитам да предотвратя подобни ПТП-а. Моля най-после да се определи статутът на бул.“България“ - законно ли се експлоатира, приети ли са необходимите актувания и най-вече защо не се поддържа необходимата хоризонтална маркировка. Това са предпоставки за възникване на транспортни произшествия. През последните 20 дни станаха множество катастрофи на този булевард, като освен горепосочените причини могат да се добавят високите скорости на шофиране, провеждане на авторалита и най-вече никакъв контрол на скоростта, каза още Пламен Митев.