71 зрелостници от общо 133 в Математическата гимназия са с отличен успех над 5,50. Това беше обявено при тържественото връчване на дипломите на дванадесетокласниците вчера в Пленарна зала. Първенецът на випуска Веселина Неделчева от 12а клас бе поздравена лично от кмета Пламен Стоилов. Тя се класира на първо място на националната олимпиада по английски език през 2011 г. и на пето място на международното състезание по английски език в Италия HIPPO през 2014 г. Има високи резултати в състезания по математика и по математическа лингвистика.
Резултатите от матурите на възпитаниците на Математическата за пореден път потвърждават професионализма на учителите и таланта на учениците. Изявени ученици от този випуск са участвали в международни надпревари в Португалия, Италия, Румъния, Хонконг и Тайпе. Сега успешно дипломираните дванадесетокласници поемат по всички посоки на света.
Кметът Стоилов подчерта, че те ще са едни от най-успешните посланици на Русе, и им пожела винаги да носят със себе си част от свободния дух на своя роден град.
За първа година освен дипломите си всички 1480 русенски ученици, които завършват средното си образование, получават и „Паспорт Русе“. Книжката представя местната идентичност и основните моменти от историята на Русе. Сред акцентите са значими културни събития, настоящи и бъдещи проекти, единна визия за бъдещето на града и гордостта от архитектурното наследство.