Мрежата от млади разпространители на марихуана, която сновяла между Русе и Петрич, се сдоби не само с окончателни присъди, но и с глоби. Както „Утро“ писа, част от дилърите бяха спипани на влизане в Русе през ноември при специализирана полицейска акция. А до разкриване на престъпленията им по категоричен начин се стигна след използване на специални разузнавателни средства.
Снабдителят от Петрич Петър Николов се призна за виновен, че на 5 и 6 ноември 2014 година е носил в себе си, за да разпространи около 1 кг и 300 грама марихуана на стойност 7540 лева. Половината от канабиса той опитал да пласира на дилърите Мартин Иванов и Кристиян Недялков, но намерението му било разкрито. Неосъжданият досега младеж, който от залавянето си е заключен в ареста, ще прекрачи прага на затвора, където ще трябва да остане за 1 година. Той ще трябва да плати и 3500 лева глоба.
Осъжданият Мартин Иванов от Сандрово направи самопризнания, че 74-те грама марихуана за близо 450 лева, с които е хванат, са били предназначени за пласиране. 24-годишният младеж се призна за виновен и по второ обвинение - че заедно с Кристиян са направили опит да купят от снабдителя Петър 544 грама марихуана на стойност 3268 лева. За стореното Мартин, който също не е напускал ареста, ще трябва да излежи 1 година и 2 месеца в затвора, както и да плати 2500 лева глоба.  
Кристиян Недялков получи присъда за това, че от юли до ноември на четири пъти е разпространил на Иван Х. и Ивайло П. общо 250 грама марихуана за 1500 лева. Той също призна, че с Мартин са имали намерение да се сдобият с канабис за над 3200 лева от петричкия разпространител. За стореното 22-годишният Кристиян се съгласи да излежи година и половина в затвора. И на него, както и на останалите, ще му бъдат приспадните дните под ключ в ареста от 5 ноември.
По-дребните риби в дилърската мрежа се разминаха и с по-леки наказания. Осъжданият и преди Джихан Исмаилов, който е засечен с близо 72 грама марихуана, която да пласира на пазара, получи 9 месеца затвор. 
Иван Х. ще трябва да изтърпи 1 година и 11 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок за това, че преди година на три пъти в рамките на една седмица си купил от Николай Стоянов 2 грама кокаин на стойност 251 лева, както и таблетки амфетамин, които смятал да изтъргува в наркосредите. Той беше хванат и с 89 грама марихуана, купена от Кристиян, също предназначена за пласиране. Иван ще трябва да плати и 4000 лева глоба.
Ученикът Ивайло П. направи самопризнания, че в началото на октомври 2014 година се е сдобил със 161 грама марихуана за близо 1000 лева от Кристиян. За това той ще трябва да изтърпи 1 година и 8 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок.
Осъжданият ученик Радослав Б. пък се размина само с 350 лева, тъй като бе заловен с под 1 грам марихуана за около 5 лева. Затова случаят му бе квалифициран като маловажен и той не понесе наказателна отговорност.
Висшистът от Петрич Николай Стоянов се размина с 1 година условна присъда с 3 години изпитателен срок. Той се призна за виновен, че е снабдил Иван Х. с двата грама кокаин и таблетките амфетамин.
Присъдите са окончателни.