Двама младоженци от Беленско застанаха пред съда за греховната си любов към непълнолетни булки.
Четири месеца съжителство като съпруг и съпруга струваха 1000 лева на младож от Босилковци. Младият мъж се изправи пред съда в Бяла за това, че прибрал вкъщи любимата си и заживели като семейство още докато е била 15-годишна. Направили си и бебе, а именно раждането дало повод на служителите в родилното отделение на беленската болница да подадат сигнал до отдел „Закрила на детето“.
 Заради това, че е живял с непълнолетна булка и не дочакал да навърши 16 години, когато има право да сключи брак при определени обстоятелства, и с това е засегнал психологическото съзряване и развитие на  девойката, младоженецът бе осъден да плати 1000 лева. Решението може да се обжалва.
Другият грешник, който се изправи пред правосъдието, е пастир, който дори не работи на трудов договор. Разчитал на пари на ръка от съселяните си в Дряновец. Въпреки детската си възраст обаче, ненавършилата 16 години младоженка се пренесла у новия си любим с бебе на ръце от предишна връзка. Девойката родила дете и на пастира. И в този случай сигнала за невръстната майка тръгнал от родилното и бил отправен до беленския отдел за закрила на детето. Пред магистратите пастирът обяснил, че обича жената до себе си и има намерение да легализира връзката им, като сключат граждански брак. Той бе освободен от наказателна отговорност, но ще трябва да плати 1000 лева глоба. Решението може да се обжалва.