Малки кипри с полички от тюл и шифон и по-големички девойчета с лъскави клинове и коси, гофрирани „на вафлички“ с преси, трескаво очакваха вчера сутринта във фоайето на хотел „Рига“ да им дойде редът за кастинг. Няколко дузини хлапета трудно сдържаха вълнението си да застанат пред комисията, която да ги одобри за участие в най-новото тв шоу на Нова телевизия „Големите надежди“. Момченце с папийонка стискаше поомачкан картон с изписани едри печатни букви - вероятно на текста на песента, с която предстоеше да се яви пред попиконата Дони, а миниатюрна „звездичка“ люлееше пола-кринолин от златиста тафта, украсена с лъскави ресни. Майки трепетно боцкаха фиби и шнолки с пеперудки и шарени цветенца в косите на щерките си, а част от родителите нервно пушеха пред входа на хотела.
Интересът към поредния кастинг за бъдещи звезди беше огромен, особено в сравнение с предишния преди две седмици за друго тв шоу. Това вероятно се дължеше на факта, че за първи път се прави тв формат, който ще даде възможност тъкмо на най-малките дарования да покажат таланта си в ефир.
За първи път се прави подобно шоу, надяваме се то да отвори път на малките изпълнители към голяма кариера, както беше преди време с 11-годишната Селин Дион, каза главният сценарист на шоуто Влади Априлов. Търсим подготвени деца с потенциал, тъй като няма много време за подготовка - в края на март шоуто започва да се излъчва. Повечето от децата съм ги виждал в различни конкурси, обясни Красимир Гюлмезов, който е вокален педагог на шоуто заедно с Васил Иванов-Декстър.
По-късно стана ясно, че Русе е записал поредната „новост“ в биографията си - на кастинга вчера за първи път са се явили не само индивидуални изпълнители, но и вокални групи. Сред тях са се откроили групите от Тутракан „Усмивчица“, която развеселила комисията с Hit the Road Jack на Рей Чарлз, и „Слънчева усмивка“. 
Като безспорна бъдеща звезда на прослушването е  определена 14-годишна кандидатка от Разград, която с изпълнението си на „Не така“ на ФСБ и No one на Алиша Кийс показала обработен глас и атрактивно сценично поведение.
Финалът на кастинг маратона ще бъде от 3 до 5 февруари в София, казаха от екипа на предаването.