„Преговорите за генерален спонсор на ФК „Дунав“, който ще осигурява 45% от бюджета, са в доста непреднала фаза“, заяви на пресконференция вчера депутатът Свилен Иванов, който е и член на УС на клуба. На нея присъстваха президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и неговият колега от ФК „Марисан“ Петър Петров.
„Освен на спонсора, общината и местния бизнес клубният бюджет трябва да е грижа на цялата русенска общественост. Необходимо е с влизането на отбора в „Б“ група посещаемостта на мачовете да се увеличи. Всеки, който иска градът ни да впечатлява с класен футбол и има претенции по темата, е длъжен да помогне с нещичко. Всеки лев ще е принос за футболната кауза. Аз лично не виждам смисъл да говорим за атака и изкачване до елитната дивизия, ако на Градския стадион няма поне 5000 зрители. При празни трибуни идеята за възход на тима някак се обезсмисля“, заяви Иванов. 
Той обясни, че бюджетът за отминалия сезон бил 350 000 лева. Сумата скочила обаче заради финансовото стимулиране на футболистите при 28-те им победи. Така първенството приключило с разходи за 450 000 лева плюс 160 000, инвестирани в базата.
„Мисля, че след преговори с русенски фирми ще се справим и с идния бюджет. Футболистите ще получат 15 000 лева отборна премия за красивата игра, първото място във „В“ група и спечелената титла на Аматьорската лига“, допълни депутатът.
Той подчерта, че за новия сезон няма да бъдат поставяни някакви задължителни грандомански цели. 
„Ще играем честно мач за мач така, както го прави женският тим на „Дунав 8806“. Някои ми подхвърлят с намеци отдалеч дали разполагаме със „средства“ за „А“ група. „Дунав“ не е влизал и няма да влиза в игри и комбинации със съдии и с когото и да било. Искаме отборът ни да играе красив футбол и да радва хората на стадиона“, отсече Иванов.   
„Водим разговори с 5-6 играчи. Техният ангажимент е уговорен на 90 процента. Имената им ще бъдат съобщени от старши треньора Веселин Великов на първата тренировка на 19 юни или ден по-рано на специална пресконференция“, каза президентът на клуба д-р Симеонов Симеонов. 
Той заяви, че финансирането на „Марисан“, в чийто представителен отбор ще играят юношите на „Дунав“, е осигурено. 
„По принцип имахме амбицията да влезем във „В“ група. След като това не се случи след финала на областното първенство, последва навременно обаждане от д-р Симеонов. Така се стигна до споразумението да работим по създаването на този отбор“, обясни президентът на ФК „Марисан“ Петър Петров.
Абонаментните карти за мачовете на „Дунав“ ще бъдат пуснати скоро в продажба. Те ще са на много поносими цени, каза Симеонов. УС на клуба тепърва щял да умува за цената на билетите, но по-вероятно било входът на стадиона да е 3 лева.
Бе засегнат и въпросът с базата. Свилен Иванов обясни, че теренът в „Здравец“ и Градският стадион ще бъдат основно ремонтирани през следващата година.