1200 кутии различни марки цигари и фалшиви парфюми, обувки и дрехи за около 60 000 лева задържаха митничарите в два автобуса по линията Истанбул-Букурещ с румънски и турски пътници.
Единият рейс с румънска регистрация е спрян от мобилната група още в Бяла в петък през нощта и е екскортиран до скенера на Дунав мост. Там на монитора излезли близо два бака и половина цигари, пренасяни в личния багаж на петима пътници и в тайници в багажното помещение.
Вторият автобус с турска регистрация е тарашен на изхода на Дунав мост същата нощ. При проверката митничарите установили, че багажните отделения са превърнати в мобилни складове за парфюмерия и спортни стоки с логата на известни световни марки. Открити са 423 парфюми и тоалетни води, близо 300 спортни обувки и маратонки, над 200 чанти, ризи и трикотажни изделия, които нямали нищо общо с търговските марки, изписани по тях. Освен това автобусът бил пълен с голямо количество разнородни авточасти. Стюардът в рейса Й.Ч. от Турция признал, че стоките са негови и ги носи по заявка на румънски клиенти.
Образувани са досъдебни производства, които са предадени в прокуратурата.