Над 60 фолклорни състава от близо и далеч огласиха с песните и танците си липовата гора и зелените поляни на Текето в събота и неделя. 
Въпреки жегата и яркото слънце атмосферата на фолклорния фестивал „Сцена под липите“ беше много приповдигната, а особено впечатление на публиката и журито направи 5-годишната Калина Пламенова. 
Зрителите имаха възможност да опитат подсладен с мед вкусен и ароматен липов чай, с който се гордее Николово. Вниманието привлякоха и съпътстващите пчеларското изложение и Алеята на здравето и красотата. 
Второто издание на фестивала бе открито от зам.-кмета Наталия Кръстева, която призна, че денят й започва с кафе, но след демонстрираната чаена церемония ще се замисли дали да не замени кафето с полезен липов чай. 
По обед в горещия неделен ден във фестивала се включиха и около 60 велосипедисти, които тръгнаха от Пантеона, минаха по обещаната им от общината бъдеща велоалея и се събраха в лесопарка към 11.30, където ги очакваха състезания за майсторско управление на велосипед и каяк.