Излизане от ареста срещу парична гаранция от 500 лева зарадва Атанас П., който за трети път е засечен от полицаи да шофира, без да е правоспособен водач. В два от случаите младежът е хващан да кара след като е пил алкохол.
За страстта му към шофьорлъка, макар и без книжка, а и след замайване покрай обърнатите чашки, призна и адвокатът на Атанас. Той обаче подчерта, че досега любителят на скоростите никога не е причинявал катастрофа, нито каквито и да е материални щети или ранени хора. Още повече, че Атанас сам се явил в полицейското управление, където бил задържан. Заради това защитникът сметна, че мястото на момчето не е в ареста и поиска Окръжният съд да го пусне в по-лека мярка за неотклонение.
Прокуратурата подчерта, че му предстои поредното осъждане за едно и също деяние и че това не го притеснява. Напротив - Атанас продължава трайно и демонстративно да кара без книжка и пиян. Освен това обвинението посочи, че срещу младежа има три висящи дела за измама.
В крайна сметка тричленен състав на Русенския окръжен съд сметна, че Атанас неправилно е задържан  под стража на 3 юни от районните съдии и го освободи срещу 500 лева гаранция. Решението е окончателно.