Три пъти по-лека присъда чу окончателно 54-годишен мъж от Глоджево, който въпреки претенциите си за изтънченост и културно превъзходство се почерпил подобаващо и започнал да ръси обиди и закани срещу полицаи. Така вместо година и половина условно той ще трябва да изтърпи половин година условно с 3-годишен изпитателен срок. Мъжът се сдоби и с наказание обществено порицание и присъдата му ще бъде публикувана на интернет страницата на община Ветово, за да може всеки да научи за културните му прегрешения.
Изтънчено-хулиганският миш-маш бил забъркан на 28 септември 2013 година вечерта, когато осъденият си устроил алкохолна почерпка. Той не се чувствал особено добре, тъй като трябвало да живее с майка си на село, след като бил съкратен от работа. А работата в градината не му била присъща заради безспорната му интелигентност и добри маниери, затова я оставил на болната си майка. Признава, че няма приятели и хора, с които да поддържа добри отношения. Причината била, че всички му завиждали за висшето образование и че ги превъзхожда с уменията си.
След като го видяла пийнал и агресивен, майка му се уплашила и решила да търси подкрепа от съседи. Оплакала се на комшийка, че синът й я заплашил, че ще я заколи и ще хвърли трупа й в яма в двора им. Мъжът обаче освирепял, че крият майка му от него и започнал да я издирва. По време на частното си разследване се натъкнал на свой бивш учител по музика, чиито познания висшистът не признавал и твърдял, че разбира много повече от него. Преподавателят опитал да успокои пияния и му обяснил, че майка му не е у тях. Вместо разбиране обаче срещнал агресия и юмрук в лицето. От удара мъжът паднал, а очилата му изхвърчали. Доволен от стореното, културтрегерът се прибрал вкъщи, сипал си вечеря и надул музиката. Започнал да звъни на други комшии, при които предполагал, че е майка му, като обвинил всички, че я крият от него. А накрая хората извикали полиция на помощ.
Съседите разказали на униформените за екшъна и служителите потропали на прозореца на къщата, в която живеел агресивният висшист. Мъжът решил да обясни на двамата униформени, че не трябва да се занимават с него. Взел кухненски нож, показал се на прозореца и заявил на полицаите, че ще ги заколи с него. Органите на реда се отдръпнали и започнали да го успокояват, но той нареждал, че познава началниците им и ще ги уволни. Поканил ги да влязат в дома му, но заявил, че живи няма да го напуснат. Обвинил ги и че го притесняват в тъмната част на денонощието. А точните думи към органите на реда, които го докараха до съд, бяха: „Кои сте вие, че ще ми чукате на прозореца и ще се месите в личния ми живот?!“, „Ще ви уволня всичките!“, „Нямате никакво право да идвате в дома ми и да ме разпитвате за каквото и да е и да ми задавате въпроси!“.
Пред съда висшистът заявил, че майка му не знае какво говори и е неадекватна заради напредналата й възраст. Мъжът е категоричен, че не е влизал в пререкания с униформените и не се е държал арогантно с тях. Възможно било да им е крещял и да ги е заплашвал с уволнение, но не и с убийство. Демонстрирайки превъзходството си над останалите, обяснил, че е възможно да е държал нож в ръката си, тъй като се е хранел, а използването на нож и вилица по време на хранене е присъщо на културните хора. Но въпреки построените с железобетонна логика обяснения не се размина от наказание.