Три дни рев на мотори, забавни игри, много рок, светло пиво и купон на открито до хижа „Приста“ предвижда програмата на 11-ия национален рокерски събор, организиран от русенския мотоклуб „Тъндърс“ край хижа „Приста“. Той ще бъде осветен и благословен от един от създателите на клуба и редовен участник в мотосрещите - отец Георги от храма „Св.Възнесение“. Сбирката на мотористите ще бъде посветена на бившия клубен секретар Ивайло Андреев, който през юли миналата година загина с мотора си, след като неправилно изпреварващ турски тир му прегради пътя и не му остани никакъв шанс за оцеляване.
Празникът започва в петък, 19 юни, а официалното откриване ще е на следващия ден около 10 часа, когато вече ще са пристигнали рокери от Румъния и цяла България. Голямата атракция по традиция ще е почетната обиколка по основните улици на града.
Около 12 часа една от лентите на бул.“България“ около бензиностанцията на „Шел“ ще се превърне в състезателна писта и там ще се надбягват момчетата с най-бързи мотори, а междувременно публиката ще бъде  забавлявана от акробатичните изпълнения на великотърновския клуб „Хазарт“.
Вечерта ще има светлинно шоу и заря, а румънски рок групи и българската банда „Черноризец Храбър“ ще изнесат концерт за почитателите на волната езда, пенливата бира, рока и хубавите момичета. 
Финалът на празничната програма ще е около обед в неделя, след това рокерите ще обсъдят планираното подновяване на протестите срещу движението на тирове по пътищата в почивните дни, които започнаха след гибелта на 36-годишния Ивайло Андреев. 
„Ако не се вземат мерки по този болезнен казус, ще блокираме за по един час основни пътни артерии. Имаме подкрепата на клубовете от цялата страна“, заявиха от „Тъндърс“.
7000 лева ще получи клубът от общинския бюджет за подготовката и провеждането на мотосъбора, съобщи вчера зам.-кметът Наталия Кръстева на пресконференция, в която участваха председателят на „Тъндърс“ Пламен Младенов и други представители на клуба.
„Това е най-голямата сума, заделяна от Общината за това събитие. Пожелавам успех на организаторите и участниците в празника“, обърна се Наталия Кръстева към своите гости, а секретарят на „Тъндърс“ Лъчезар Бонев благодари за доброто партньорство.