Десетки класни автомобили на близо 20 световни марки очакват до неделя желаещи да се запознаят отблизо с последните технологични новости в бранша на паркинга пред „Метро“, където се провежда традиционният русенски автосалон, организиран от сдружение „Сервизи за качество в автомобилния ремонт“. Гвоздеят на тазгодишното изложение са двете национални премиери на новия „Форд С-МАХ“ и на последната генерация на „Ситроен С4“, но и останалите изложители има с какво да приковат вниманието. Един от най-впечатляващите модели е на щанда на „Нисан“, където огнени отблясъци хвърля спортният GT-R. Спортни амбиции заявява и „Пежо 508“ със 180 коня под капака, а електрическият „Туизи“ и хибридната „Тойота Аурис“ показват грижа за екологията.
Изложението бе открито от зам.-кмета Димитър Наков. Веднага след това екип на Русенския университет демонстрира старата версия на електромобила „DTT“, с който академичният тим се състезава миналата година в екомаратона на „Шел“ в Ротердам и се представи най-добре от българските участници.
Изложението ще продължи до 16.30 в неделя, входът е свободен. Дотогава посетителите ще имат възможност да шофират пробно различни модели, днес от 11 до 16 часа децата ще се радват на безплатен сладолед, а в трите дни по един късметлия ще получава таблет от томболата на „Нетуъркс“.