Концесията на басейн „Норд“, където се предвижда изграждането на плувен комплекс, не предизвика сериозен инвеститорски интерес. Въпреки че кандидатите имаха около 3 месеца срок за подаване на документи за участие, само една фирма закупи и внесе документацията в срок. Това е русенската „Мегакапитал“ ООД с управители Тодор Миланов и Ивайло Димитров.  
Тя е с широк предмет на дейност, като основно се занимава с търговия, спедиционни, складови сделки, извършване на различни видове услуги, посредничество и агентство. Всъщност това е фирмата, на която в момента плувният комплекс е отдаден под наем. 
Оказа се обаче, че единственият кандидат за 30-годишната концесия е пропуснал да внесе банковата гаранция за участие в размер на 30 000 лева в срок до 9 юни. Освен това комисията от общински съветници и служители, която вчера отвори и разгледа офертата, установи, че липсват документи. 
Общинският съветник Пенчо Милков дори предложи щом има липсващи документи, участникът да бъде отстранен. От администрацията обаче обясниха, че това не е правилно и следва да се подготви писмо и да се определи срок, в който участникът да предостави липсващите документи. 
Според условията на конкурса на мястото на „Норд“ е предвидено да се изградят голям и малък открит плувен басейн, басейн със свободна форма, обслужваща сграда, плажна зона и спортни и детски площадки с 60% озеленяване.
Междувременно във Фейсбук страницата на „Норд“ тече реклама, че остават няколко дни до отварянето на комплекса и „много скоро всички пътища ще водят към Nord /Night Out Relax Dance/“.