Добре почерпен моряк тръгнал да си отмъщава на персонал на заведение, въоръжен със самурайски меч и два ножа, след като му била отказана бира.
Случаят е от празничите дни след Коледа миналата година, когато мъжът отишъл на дискотека със свои приятели. Решили да изпият по една финална бира и да си тръгват, но желанието им било пресечено. Поръчката им била отказана, тъй като мъжете били очевидно пияни и по-здравословно за тях и останалите клиенти на заведението било да се приберат вкъщи. Това обаче така вбесило моряка, че веднага измислил план за отмъщение. Прибрал се вкъщи, взел хладното оръжие и се върнал в дискотеката. Със самурайски меч в ръка и два ножа той започнал да обяснява на трима от охранителите на заведението, че ще ги убие, като демонстрирал колко е лош и с какъв арсенал разполага. До кървава екшън сцена обаче не се стигнало, тъй като пияният набързо бил усмирен, като само единият от охранителите бил леко одраскан по едната ръка. 
Последствията от фаталната нощ обаче ще са паметни още дълго за мъжа с лошо пиянство, тъй като той се сдоби с обвинение за закана за убийство. За стореното се изправи пред състав на Русенския районен съд, пред когото направи пълни самопризнания. Морякът предпочете да се споразумее с прокуратурата каква да бъде присъдата му, вместо да чака съдебен процес. Така набързо се сдоби с условно наказание от 1 година и половина с 3 години изпитателен срок. Той ще се раздели и със злополучните самурайски меч и два ножа, които ще бъдат конфискувани. Присъдата е окончателна.