С плакет и грамота бе отличена фирма „Приста ойл холдинг“, която зае първо място в конкурса „Годишни награди по безопасност и здраве - област Русе 2014 г.“. Официалната церемония по награждаването на победителите се проведе вчера преди заседанието на Областния съвет по условия на труд, а зам.областният управител Станимир Станчев връчи грамотите на наградените. На второ място в конкурса бе класирана „БТБ България“, а третото място зае „ВИТТЕ Аутомотив България“. 
Целта на тази надпревара е тя да стане ежегодна, като има пълно основание и воля това да се случи, каза Станчев. Той апелира за по-голяма активност от страна на фирмите в Русенска област, защото това е важен приоритет както за работодателите, така и за наетите работници и служители.
На заседанието бяха отчетени и сравнени резултатите от проверките на Инспекцията по труда в Русе за периода януари-април 2014 и 2015 г., бяха представени обобщени статистически данни за трудовите злополуки в областта през 2014 г., както и одобрените и реализирани през изминалата година проекти за подобряване на здравословните и безопасни условия на труд в Русенска област.