66-годишната Маргаритка Кожухарова е твърдо решена да си потърси правата и да съди Общината, след като се спънала в пропаднали 4 см тротоарни плочки на улица „Княжеска“ 45, паднала, навехнала си китките и си ударила коляното. Инцидентът станал във вторник следобед, когато жената отивала към Изчислителния център, за да си плати газта. Тъкмо преминавала покрай оптиката, пред която се е образувал от години злополучният участък, когато се спънала в пропадналите плочки и се строполила на земята. 
„Просто се спънах, паднах и цялата тежест на тялото ми падна върху китките. Ударих си коляното и целият ми клин се окървави. Болката беше много силна“, разказа Маргаритка. Жената веднага направила и няколко снимки, които ще приложи към документите. Падането беше неочаквано, аз съм мъжко момиче и щях да се изправя и да продължа въпреки болката, но продавачките от оптиката ми помогнаха, донесоха ми вода и ми обясниха причината за злополуката, споделя пострадалата жена. 
Според Маргаритка тя е извадила късмет, защото е можело да бъде цялата потрошена и в гипс. Това 4 см улягане може да е фатално за някой пешеходец, затова съм твърдо решена да си потърся правата и да съдя Общината. Нейно е задължението да поддържа тротоарите в нормално за движение състояние. Не го правя заради себе си, а заради хората, категорична бе пострадалата жена. 
Вечерта след инцидента на Маргаритка дори и се наложило да вика Спешна помощ, тъй като крайниците й се схванали и получила две хипертонични кризи вследствие на преживяното през деня. 
По десет пъти на ден ставаме свидетели на спъванията на пешеходците. Не минава ден да не помогнем на някоя жена, която се е спънала по този тротоар, да извадим стол или да донесем вода. Мъжете също се спъват и постоянно псуват. Имали сме и случаи на по-сериозни инциденти като една жена, която се спъна и полетя директно към градинката, разказаха пред „Утро“ продавачките от оптиката. Те се опитват постоянно да предпазят минувачите, като ги сигнализират за злополучния участък и ги съветват да внимават. 
Живеещи в района коментираха, че плочките са хлътнали от години, защото отдолу няма положен бетон и при дъжд водата се събира под тях. С времето те улягат все повече, но мерки не се предприемат, негодуват хората.
Извършихме проверка на място и ще бъдат взети мерки. Разговаряхме с пострадалата жена и я успокоихме,  каза за „Утро“ шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов, като допълни, че инфраструктурата в града е тотално амортизирана и този тротоар е най-малко на 40 години.