23-годишният Антони К., който бе задържан за постоянно в ареста на 6 април, опита да лансира различни версии за това как на втория етаж в къщата, където живее, се е появила оранжерия за марихуана. 
Според Антони и адвоката му има вероятност канабисът да е отглеждан от наематели на къщата в Кацелово, които живеели на втория етаж. Другият вариант бил майка му да се е занимавала с престъпната дейност и тя да се е грижила за 98-те стръка трева.
С това Антони опита да свали отговорността от плещите си и да се отдалечи първо от ареста, като бъде пуснат под домашен арест или подписка, а след това и от затвора, който го заплашва. Младежът е осъждан два пъти, а добре оборудваната му оранжерия за марихуана е засечена по време на изпитателния му срок. С това Антони наполовина е прекрачил прага на затвора.
Версиите му поне на този етап не минаха пред състав на Русенския окръжен съд, който сметна, че младежът съвсем правилно е задържан в ареста. С това магистратите потвърдиха решението на беленските съдии и не го пуснаха в по-лека мярка за неотклонение. Решението е окончателно.