10-годишната талантлива пианистка и певица Тереза Тодорова, която завчера на галаконцерт в Рим спечели своята първа награда в международен конкурс за млади музиканти, се сдоби с още едно признание за дарованието си. 
След галаконцерта родителите и техни италиански и български приятели решават да се почерпят в римски ресторант. Там се оказва, че в момента се провежда конкурсът Giro canta и всеки, който иска, може да изпее една песен. Конкурсът се провежда в Италия и още няколко държави, сред които Норвегия, Германия, Холандия и други, още от 1961 г. Идеята е да се откриват нови таланти - благодарение на Giro canta изгрява преди време звездата на Адриано Челентано.
Италианците от компанията на Тереза я молят да се включи и тя става единственото дете от 30 участници италианци. Когато 10-годишната русенка излиза пред журито и публиката, тя запява „Камино“, а целият салон замлъква. След края на песента всички стават на крака и бурно аплодират. Питат момиченцето дали е испанка /заради изпълнението на блестящ испански/, а тя гордо отговаря: „Не, аз съм българка!“. 
Оценката на журито гласи, че изпълнението е неземно и че Тереза ще бъде класирана извън надпреварата, като прескача правилата за съревнование по области и отива директно на финал. 
Така малката ученичка на пианиста Евгени Желязков от Училището по изкуствата и солистка на детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова сега се завръща в родния Русе освен с наградата от клавирния конкурс и с поканата за престижното участие във финала на Canta Giro през септември.