Опитът на общинските съветници във Ветово да извият ръцете на кмета Георги Георгиев, като създадат дружество „Бизнес парк Ветово“ ЕООД и съсредоточат в него най-привлекателните общински имоти, катастрофира в съда.
Решението на местните избраници бе взето на изнесено заседание в морския курорт „Св.св.Константин и Елена“. Според замисъла новата фирма трябваше да  придобие около 2000 дка имоти от бившето военно поделение, които да отдава под наем и да се разпорежда със собствеността и приходите както прецени. За управител бе назначен бившият общински служител Пламен Пенчев, а за да се завърти колелото, бе решено „Бизнес парк Ветово“ да получи 30 000 лева безлихвен заем от „Ветовска гора“, чийто прокурист е бившият зам.-кмет на Ветово Димитър Денев.
Точно това решение бе анулирано от Административния съд, който се произнесе по заведеното от кмета Георгиев дело. Съдът посочва ред допуснати нарушения при вземането му, а макар че подлежи на обжалване, вчерашното решение означава, че поне до края на този управленски цикъл, който изтича през октомври, „Бизнес парк Ветово“ няма как да бъде създаден.