Вандали са изкъртили и откраднали вратички и кошчета за боклук на детската площадка до блок „Феникс“ в квартал „Дружба 1“. Това установихме при проверка на място, след като гражданка сигнализира кмета Пламен Стоилов във Фейсбук страницата му, че децата играят в мръсотия. Като коментар под интервюто на кмета в „Утро“, споделено в социалната мрежа, дамата е написала, че миналата година е започнал ремонтът на площадката, но е оставена разкопана и недовършена. 
Оказа се, че площадката е сравнително чиста, но за сметка на това е поредната, пострадала от недобросъвестни граждани. 
Живеещи в района разказаха, че през пролетта е изградена нова пътечка, но натрупаната пръст след разкопаването е оставена до площадката, като допълниха, че на нея вече са започнали да се трупат отпадъци. Скоро разстелиха пръстта, но в нея има парчета от строителни отпадъци и ще започнат да се трупат и други боклуци, коментираха хората. 
Зам.-кметът Димитър Наков каза за „Утро“, че веднага ще разпореди проверка и съоръженията ще бъдат възстановени. Той обясни, че голяма част от детските площадки не са имали подходи към тях, които обаче общината е изградила, а разхвърляната пръст най-вероятно е хумусна смес, която е по-добра за тревата.