Третото издание на лятната арт школа „Театрална ваканция в музея“ започна работа вчера в Лапидариума на Историческия музей. Групата за театър „Камила“ заедно с ученици от Националното училище по изкуствата ще работят с над 70 русенчета в трите традиционни ателиета - „Перо“, „Сръчко“ и „Сцена“, плюс едно ново - „Музика“. Децата ще се учат сами да пишат пиеса, да изработват кукли и декори за сцената. 
Театралната ваканция се осъществява в партньорство с Историческия музей и с финансиране по общинската програма за проекти в областта на изкуството и културата. Вчера директорът на музея доц.Николай Ненов дойде да види как тръгва работата в ателиетата и дори пробва артистичните си данни в едно от тях. 
Пиесата, която децата ще напишат, ще бъде изиграна на 20 юни на финалния по проекта Фестивал на ателиетата. В постановката ще бъдат включени направените от момичетата и момчетата кукли и декори, актьорите ще  бъдат също участници в проекта. Спектакълът ще бъде показан на откритата сцена в Лапидариума.