С отминаването на кризата работата на съдебните изпълнители се свива все повече. Това показва регистърът на публичните продажби, където обявените търгове за жилища, магазини, парцели и др. имоти намаляват от месец на месец. 
Миналата 2014 г. започна с назначени продажби за 124 търговски имота, от които най-много бяха магазините. Този януари обявените търгове за фирмени активи бяха едва 80, като броят им е намалял с повече от една трета. В началото на юни бизнес имотите за продан са само 55. 
Същата е статистиката и по отношение на жилищните имоти. Преди две години съдебни изпълнители продаваха над 100 апартамента, като бяха налице и изключително изгодни оферти. Сега броят им е едва 25 и цената на най-евтината боксониера от 26 квадрата е 26 400 лева. В първите години на кризата много хора с пари в брой успяха да купят множество апартаменти на изключително изгодни цени, но изглежда това е вече минало. Очевидно финансовите трусове за домакинства и бизнес вече не са масово явление и принудителни продажби на имоти на длъжници, които не могат да си плащат вноските, вече не са често явление. За същото споделят пред „Утро“ оценители на недвижими имоти - техни основни клиенти вече не са съдебните изпълнители, а банките, отпускащи кредити за покупка на жилища.
В списъка с бизнес имоти за продан вече преобладават парцелите и земеделските имоти - общо 29 от всичко 55 предложения. Предлагат се 9 магазина, 9 търговски, 4 производствени сгради и др. 
Въпреки значителното намаление на разпродажбите и като число, и като стойност, огромен брой активи на фалирали фирми продължават да стоят неизползваеми. Това е на практика пропилян ресурс, който се амортизира и губи стойност вместо да носи доход. Кандидати да закупят продаващите се бизнес активи и да ги впрегнат в работа понякога липсват дори в случаи, когато цената им е намалявана няколко пъти.
Най-големите разпродажби на фалирали фирми обаче не се извършват от съдебни изпълнители, а от синдици, назначени от съда. Трите най-големи имота за продан тук са Локомотивен вагонен завод, „Дунавска коприна“ и „Дунавия“.