Двама напити до козирката русенци са налетели на екип на Спешна помощ, който се отзовал на сигнали на тел.112 за изпаднали в безпомощност мъже. Единият от алкохолните герои дори използвал целия си запас от цинизми срещу фелдшерка от екипа.
В събота в 11 часа млад мъж седнал на тротоара на спирката срещу Гимназията по корабостроене и корабоводене на ул.“Николаевска“, изпружил краката си на платното и започнал да обижда хората наоколо. Продавачката на цигари в павилиона сигнализирала на тел.112 и първи се отзовал екип на Спешна помощ. Щом видял, че на спирката спира линейка и от нея слизат двама медици, пияният се изправил с голям зор и тръгнал със свити юмруци към доктора. След първите стъпки обаче паднал и започнал да бълва цинизми срещу фелдшерката, която била до лекаря. 
Тя се обадила в полицията и на място пристигнал екип на Първо РПУ. Вместо да се кротне обаче, мъжът продължил да псува медиците, затова бил закопчан с белезници и откаран в полицейското управление. Там станало ясно, че младежът е на 29 години, изявен наркоман, който освен че бил пиян, бил и дрогиран.
В хода на разпитите се разбрало, че това не била първата му среща със спешните медици за по-малко от 12 часа. В петък през нощта той бил намерен в същото състояние на ул.“Солун“ от друг екип на Спешна помощ, към който също отправял закани и обиди. По случая е образувана преписка, която е изпратена в прокуратурата. Наркоманът е задържан.
В 18 часа в събота същият екип на Спешна помощ отново е бил заплашван, този път от пиян 45-годишен русенец, който паднал с колелото си на ул.“Мария Луиза“. Граждани го видели да лежи безпомощно на улицата и подали сигнал на тел.112. Когато пристигнала линейката, пияният се надигнал от земята и налетял на бой. Екипът отново повикал полиция, след което си тръгнал, защото пациентът явно нямал нужда от медицинска помощ.