Работник ще трябва да плати обезщетение за публичната обида и накърнен имидж на бившата си шефка. За серията ругатни и епитети от рода на „маймуна грозна“, както и заради обвинения в ниски морални ценности, приключили с храчка в лицето, Русенският окръжен съд окончателно сметна, че мениджърката на шивашка фирма заслужава 1500 лева компенсация. Жената поиска с хилядарка повече, но вече две инстанции сметнаха, че претенцията й е твърде висока.
Конфликтната ситуация започнала да тлее след заявеното желание на мъжа да напусне шивашката фирма, в която постъпил само преди година. Явно обаче не го устройвал 3-месечният срок на предизвестие, макар че първоначално склонил да изчака уговорения в трудовия договор период да изтече. 
Напрежението ескалирало в началото на октомври 2014 година, когато още в първите минути на работния ден мъжът поискал да разговаря с шефката. Обадил й се по телефона от портала, а охранител чул агресивния порой от думи и закани, които недоволният работник отправил към нея. Последвала среща между двамата очи в очи, когато точка на псувните поставила плюнка в лицето на жената, и то в присъствието на кандидатка за работа.
Самият агресивен служител така и не присъства по време на процеса в съдебна зала. И тъй като не бе издирен, за неговата защита пред първата инстанция се погрижи служебен адвокат. Това пък стана повод на втора инстанция да посочи, че присъдата му е незаконна, тъй като той не се е включил в съдебното заседание. Окръжният съд обаче отхвърли тези му оспорвания.