Млад, но за сметка на това осъждан многократно ветовчанин се сдоби с ефективна присъда след поредното му засичане в погазване на закона. Той призна, че е шофирал „Опел Корса“ из улиците на Ветово, без да има книжка, и то след като вече е бил наказван за същото. Самопризнанията обаче не отмениха влизането му в затвора, а само намалиха престоя му там от 6 на 4 месеца.
Безработният младеж с начално образование бил засечен от автоконтрольори на 18 февруари 2014 година. Това се случило по-малко от година, след като бил хванат пак да шофира, без да е правоспособен. По време на обход през февруарската сутрин ветовските полицаи забелязали, че рецидивистът зад волана отново е на шофьорското място. Вдигнали му стоп палка, но той не се съобразил с разпорежданията им и си продължил по пътя. Това накарало контрольорите да преследват бягащия от проверка опел със своя патрулен автомобил. Включили сирените и светлините и започнали да го гонят, но младежът спрял колата едва след като паркирал пред дома си. Проверката обаче не му се разминала, дори го пратила и на съд.    
Районните магистрати отчетоха трайно изградените престъпни навици на ветовчанина, многократните му осъждания и потъпквания на Закона за движение по пътищата, но и младата му възраст и социалната среда и произход, които способстват за противоправното му поведение. Затова сметнаха, че половин година затвор е адекватна присъда, която нямаше как да не намалят на 4 месеца заради направените от него самопризнания. Наказанието е на първа инстанция.