Какво включва най-нестадартното меню на годината? Отговор на този въпрос получиха над 100 русенци, които в петък вечерта си бяха купили куверти за специалното представяне на два екипа ученици от Професионалната гимназия по туризъм. Шеф на екипа готвачи бе Веско Георгиев от 11 клас - тъкмо той се представи с въпросното меню на Националното състезание на професионалните гимназии в Пловдив, където журито даде престижното определение за ястията. Сега под ръководството на Веско неговите съученици Добромир Дамянов, Антонина Георгиева, Ралица Цанева, Теодора Игнатова и Симона Ноева приготвиха 110 порции от предястието, основното и десерта. 
Презентацията на тартара от пушена скумрия с тарос и крем от авокадо, канелона от свинско бонфиле с тигрова скарида и зелени аспержи и сладкия завършек - вариация от зрял фасул с вишни и ароматна бисквитка пистачо направи шеф Петър Атанасов. Той бе и член на журито на състезанието в Пловдив. 
Не само готвачите в петъчната вечер в ресторанта „Сръбски гурмани“, предоставен от собственика Зоран Здравкович за събитието, бяха гимназисти. На ученици бе поверено и сервирането. Техният отбор бе воден от Ваня Кулева, която влезе в ролята и на сомелиер и разказа за вината, съпътстващи храната. 
За градуса на настроението се грижиха също от гимназията - момичета и момчета, които усвояват професията на аниматорите. Мария, Вероника, Кристина и Виктория пяха, Надежда, Симона, Диян и Хюлия танцуваха, а най-възторжени аплодисменти обраха илюзионистът Радостин и фокусникът Искрен.