Правителството ще направи всичко възможно, за да подкрепи инфраструктурните спортни проекти в Русе, каза вчера пристигналият по повод 45-ия рожден ден на спортното училище министър на младежта и спорта Красен Кралев. Той бе придружен при влизането си в сградата на областната управа от депутата Пламен Нунев, областния управител Стефко Бурджиев, зам.-кмета Димитър Наков, регионалния експерт към министерството Иван Дончев.   
Според министъра шансовете на Русе за реализиране на програмите, свързани с ремонта на залата по борба, Гребната база на езерото в Николово, изграждането на загряваща лекоатлетическа писта на градския стадион и база на стрелбата с лък в клуб „Джамбо“, минават през възможностите на бюджета за този година.
„Приоритетите не само за Русе, но и на други градове ще бъдат разгледани от Министерския съвет. Яснота по въпроса какви ще са средствата по осъществяване на отделните програми ще има около 15-20 юли, когато ще чуем думата на финансовия министър Владислав Горанов. Тогава ще разберем къде и с колко можем да помогнем. Надяваме се, че бюджетът за спорта през следващата година ще е по-голям“, заяви Кралев.
Министърът заяви още, че държавата няма как да се намеси пряко в решаване на проблемите с лицензите на футболните клубове ЦСКА и „Локомотив“ /Сф/. Според него тези клубове трябва да направят всичко, за да бъдат изрядни съобразно подписаните договори с държавата и други институции. Нататък идват условията, по които трябва да отговарят на критериите на БФС и УЕФА.