10-годишната талантлива русенка Тереза Тодорова спечели безапелационно първата награда в петия международен конкурс за млади музиканти Premio Academia Giovanni 2015 в Рим. Ученичката от Националното училище по изкуствата впечатли журито, което в категорията до 11-годишна възраст присъди три втори и три трети награди, но само една първа - и тя е на даровитото русенче. 
Жури и публика останали изключително впечатлени от изпълнението на Двугласна инвенция от Бах, а след конкурса българският представител в журито - младият и талантлив пианист Иван Дончев, споделил, че такова музициране капацитетите в конкурсната комисия не са чули дори и от големите участници.
Тереза се състезава сред най-малките в престижното състезание и е единственият участник от България. В конкурса участваха деца от цял свят - Унгария, Русия, Китай, Полша, Италия, Испания и други държави. В неделя Тереза ще свири на галаконцерт, където ще й бъде връчена още една, специална награда - покана за участие в майсторски клас в Италия през юли.