Професионално мнение и съвети с оглед натрупаните години в сферата на строителството даде президентът Росен Плевнелиев при вчерашното си посещение на „Арена Русе“. Той остана изключително доволен от видяното и заяви подкрепата си към мениджърите на залата. 
Градът трябва да заобича залата, тя дава възможности не само за спортни, но и за културни събития, заяви Плевнелиев след като се запозна с планираните от мениджърите събития.
При огледа на „Арена Русе“ президентът бе придружен от депутата Пламен Нунев, областния управител Стефко Бурджиев, зам.-кмета Димитър Наков, собственика на „Приста ойл“ Пламен Бобоков и мениджърите на залата Борислав Велков и Иван Драндийски.
Тази зала ще е истински подарък за Русе и ще е полезна за цяла България. Разговарял съм вече с представители на федерациите по темата за бъдещото й използване за големи състезания от международен характер. Голям плюс, че е Букурещ е на една крачка оттук. Освен това залата ще се управлява от чудесен мениджърски екип, каза по-късно и пристигналият на посещение в Русе спортен министър Красен Кралев.