„Случайността е другото име на Бога“ - тази метафора на актьора с поетична душа Никола Чиприянов е поставена като заглавие на книгата, която ще бъде представена във вторник. Книгата е посветена на Чипи - тя включва спомени и откровения, свързани с него, които грижливо са събрали русенските литераторки Мая Ангелова и Мира Душкова и дъщерята на актьора Ана Чиприянова. В изданието са вкюлчени текстове за Чипи, написани от режисьорите Коста Биков и Душко Добрев, актьорите Косьо Станев, Венцислав Петков, Иван Самоковлиев и още други,  писателя Руденко Йорданов, художничката Виолета Радкова, от други хора на духа в Русе, в София и в страната. Книгата е оформена с много фотоилюстрации, а също и с творби на художниците Мими Добрева и Роберто Андреев.    
Изданието е замислено и осъществено от сдружение „Артцентрик“ с финансиране по Програма за подпомагане на културни проекти на Община Русе. 
По повод 70-годишнината от рождението на рано отишлия си от земния свят Никола Чиприянов книгата за него, издадена от издателство „Авангард принт“ ще събере приятели, ценители и почитатели на талантите му. Това ще стане на 9 юни от 18 ч в камерна зала „Константин Димчев“.