Талантите от балетна школа „Инфанти“ към читалище „Захари Стоянов“ с ръководител Снежана Байчева се завърнаха с нова серия награди от национален конкурс в Казанлък. 
В направление „Класически балет“ във възрастова група над 15 г. на трето място бе класирана вариацията от балета „Копелия“ на Светлана Димитрова. Във втора възрастова група колективно второ място бе присъдено на танца „Кода от танц на часовете“. В първа възрастова група дуетът Цвета Иванова и Рая Маринова спечелиха второ място с танца „Пицикато“, също на второ място бе класирана и малка група с танц „Скъпоценни камъни“, а на трето - танцът „Приятелки“ от „Жизел“.
В направление „Характерни танци“ русенските дебютанти от групата на най-малките представиха своя „Китайски танц“ и бяха наградени с купа и диплом за най-малки участници в конкурса.
Поздравяваме нашите таланти и благодарим на тяхната ръководителка и на родителите за тяхната всеотдайност, каза секретарят на читалище „Захари Стоянов“ Стефка Ангелова. Тя пожела на балеринките слънчева и весела почивка през ваканционното лято.