Служител на охранителна фирма, която наела сграда на „Напоителни системи“ в Ряхово, за втори път се изправи пред съда за едно и също престъпление. Крадливият пазач бе обвинен, че докато си карал нощното дежурство, окрал напоителното дружество. И то нагло, след солидна алкохолна почерпка - нарязал с брадва 35-метров трифазен удължител, метнал го в печката, за да изгори изолацията и да предаде медната жица в пункт за вторични суровини.
След вредоносната нощна смяна пазачът повече не се върнал на работното си място. С изкараните 24.30 лева от 3-те килограма мед тръгнал да си търси работа във Варна, където също е познат на съдебната система и е бил осъждан. С това обаче нарушил пробацията, с която последно бил наказан и бил обявен за издирване. А след хващането му сам разказал за кражбата на 11 срещу 12 април 2013 година край Ряхово.
Така рецидивистът стигна до съд и получи 3 години затвор на първа инстанция. Присъдата на Районния съд беше обжалва пред окръжните магистрати, които откриха нарушения и върнаха делото с указание да започне отначало на първа станция. При повторното разглеждане пазачът получи половин година затвор за последното си прегрешение, но заради групиране на предишни присъди сметката показа, че резервацията му за затвора пак е за срок от 3 години.
Този път крадливият пазач бе оправдан по обвинението, че е извършил длъжностно престъпление, тъй като в служебните му задължения не влизала охраната на  имуществото на „Напоителни системи“.
Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.