Турчин е засечен при опит да премине незаконно границата с Румъния в едно от най-наивните скривалища.  Към 1.15 часа след полунощ вчера на Дунав мост спрял за проверка турски тир с авточасти за Франция. При огледа на кабината тайният пътник бил открит свот под леглото на шофьора. Оказало се, че нелегалният няма входна виза, а само турска лична карта, а тираджията разчитал, че заради натрупалите се покрай проблемите на Дунав мост опашки ще успее да го преведе безпрепятствено до крайната му цел - Германия.
Още двама души без входни визи и печати в паспортите за влизане в страната, но от екзотичната Доминиканска република, са хванати от граничарите вчера сутринта. Доминиканците пътувале с автобус на „Груп“ по линията София-Букурещ и тепърва ще се установява откъде са влезли у нас.
В сряда следобед във влака София-Букурещ е хванат млад мъж, който представил фалшив израелски паспорт. Националността на мъжа не е установен, тъй като преводачът на арабски език вчера е бил възпрепятстван. Всички нелегални пътници са вкарани в ареста.