КАТ спря работата по регистрация и пререгистрация на автомобили до петък включително заради възникнал технически проблем в МВР, съобщиха вчера от пресцентъра на областната дирекция на вътрешното министерство. Какво точно е наложило затварянето на специализираните гишета за издаване на нови талони за регистрирани и пререгистрирани коли, в информацията не се уточнява. Останалите гишета работят нормално.
„Работи се усилено по проблема и след отстраняването му има готовност веднага да се възобнови дейността“, пише в официалното съобщение от МВР. 
Каналите в КАТ вчера продължиха да работят, обработваха се и документите на новозакупените автомобили за регистрация и пререгистрация, установи проверка на „Утро“.                
Талони обаче не се издаваха заради блокаж в системата на МВР. Според служители в Пътна полиция каналите ще работят и днес, служителките от бюрото в двора, където се печатат документите, също ще работят, но дали това ще продължи до петък, не се знае. За талоните за новорегистрираните си коли обаче хората ще чакат до понеделник. Тогава се очаква да се активизират и регистраторите на автомобили, които срещу заплащане спестяват на водачите чакането по опашките. 
Техническият проблем в МВР спря работата и на граничните служители на Дунав мост за товарния трафик вчера в 10 часа, както това се случи преди месец и половина. Тогава проблемът бе оправен за един ден. Ако обаче сега се наложи той да бъде отстраняван до петък, Русе ще бъде опасан от комиони, защото още вчера бариерите на входа и на изхода на съоръжението бяха затворени и тировете започнаха да се трупат по бул.“България“, към Мартен и на румънска територия. И на трите места се образуваха километрични опашки. Екипи на Гранична полиция се грижеха за подреждането на камионите, но шофьорите роптаеха на различни езици срещу непрекъснатите проблеми по българските граници. Леките коли и автобусите минават свободно.