Съсредоточаването на шофьор в това дали да навлезе в улица, където не е с предимство, и дали наближават коли, които трябва да пропусне, станало повод за катастрофа.
Случаят е от 4 декември 2014 година, когато около 18 часа водач на „Рено Сценик“ карал по бул.“Мидия Енос“ по посока жп гарата. Спрял в лявата лента за движение пред пешеходна пътека на кръстовището на бул.“Мидия Енос“ и ул.“Стефан Стамболов“. Огледал се надясно за идващи автомобили с предимство. Не успял обаче да възприеме с периферното си зрение, че на близката зебра вече крачел минувач. Като видял, че може да премине, тъй като няма коли с предимство, подал газ и бутнал пресичащия човек. Пострадалият паднал по гръб, а преглед показал, че има счупвания на десния крак. 
Адвокатът на шофьора поиска съдът да разгледа неприятния инцидент като случайност. Въпреки че ударът е бил съвсем лек, магистратите отчетоха, че законова норма и житейската логика изискват при шофиране водачите да са с по-голяма ангажираност и внимание по отношение на пешеходци, които са възрастни лица. Затова съдът не прие, че шофьорът не е могъл да предвиди настъпването на обществено опасните последици.
Така водачът бе признат за виновен за блъскане по непредпазливост на пешеходеца, като бе освободен от носене на наказателна отговорност. За стореното той трябва да плати 1000 лева глоба и да бъде лишен от правото да шофира за срок от 4 месеца. Решението може да се обжалва.