Не е ясно с какво конкретно престъпление регистратор на коли в КАТ е заплашил полицай, като му е заявил заканително: „Ще дойда довечера у вас и ще те скъсам и разкатая“. Дали заплахата да се квалифицира като престъпление против личността или против имота, или с други думи - дали идеята му е била да набие униформения или да му счупи прозореца на жилището примерно. 
И тъй като това съществено обстоятелство не е било изяснено по време на разследването, е допуснато нарушение на процесуалните правила. Затова изправеният пред съд регистратор не е можел да узнае с какво конкретно престъпно деяние се е заканил на пострадалия, сметна състав на Русенския окръжен съд. С тези мотиви магистратите на втора инстанция отмениха присъдата на районните съдии и върнаха делото срещу регистратора директно на прокуратурата. Решението е окончателно.
До делото се стигна, след като в КАТ бе въведен нов ред, според който един човек има право да обслужи само една кола, а не както преди няколко накуп. Фатален се оказал 13 февруари тази година, когато около 13 часа регистраторът поискал номер от полицая. Той пък му обяснил, че има заявки, които трябва да се обработят, и едва след това ще може да му даде номер. От чутото регистраторът се разгневил и през прозореца на гишето му заявил: „Ще дойда довечера у вас и ще те скъсам и разкатая“. Закана, която повторил още няколко пъти по време на разправията с униформения и след която двама полицаи го ескортирали до кабинета на полицейски началник. А впоследствие се озовал и в съдебната зала, където на първа инстанция чу присъда от половин година условно с три години изпитателен срок. Засега обаче наказанието отпадна и тепърва казусът ще бъде отново внесен за разглеждане в съда.