Художествени творби в различни жанрове и стилове ще подредят в изложба в Русе студенти и преподаватели от Националната художествена академия. Експозицията носи името „Всичко е добре, когато започва добре“ и ще бъде открита на 4 юни в 18 ч в Художествената галерия на „Борисова“ 39. Мощният артистичен десант на млади автори и техните професори се осъществява с финансовата подкрепа на Сосиете Женерал Експресбанк, която помага за пренасянето на десетките картини, инсталации, пластики от столицата до Русе. 
Куратор на експозицията, която гостува тук, е проф.Свилен Стефанов, чиито работи също ще бъдат видени в голямата зала на галерията. Очаква се в нея да се включи и роденият в Русе художник и преподавател в академията Теди Лихо. Русенските ценители ще видят работи от всички специалности: живопис, скулптура, графика, плакат и визуална комуникация, фотография. Сред изложените творби ще има и резба, керамика, текстил, метал, порцелан и стъкло. Видеопрезентации ще покажат върху какво работят студентите и техните преподаватели по стенопис, печатна графика, сценография, дизайн, мода, реставрация. 
Тази многоаспектна изложба е съвременният начин на виждане и присъствие в света на изкуството, казва кураторът проф.Свилен Стефанов. Миналата година експозицията „Всичко е добре, когато започва добре“, е гостувала във Варна. Сега тя ще остане в Русе до края на юни.