Русе се включва в националната кампания „Чети с мен“, като този път сме избрали емблематично място - Дунава, каза директорката на библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова. Библиотеката за втори път се присъединява към националното дружно четене. Тази година това ще стане в ресторант „Понтона“, където четящите хора ще могат да чуват и плискането на речните вълни. 
Четенето започва в 10 часа в събота сутринта, обясни Евтимова. Всеки може да донесе любима книга и да прочете избрани места от нея, това може да бъде кактто поезия, така и проза, обясняват от библиотеката. Те се надяват, че реката, която е главната причина преди столетия тук да се появи Русе, и сега ще обедини хората, които имат потребност от книги и култура. 
Кампанията „Чети с мен“ се организира за втора година от Министерството на културата и преминава под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев. В София четенето ще започне в 10 ч в Докторската градинка зад Националната библиотека „Св.св.Кирил и Методий“. По същото време в много други градове, както и в Русе, ще се четат книги, като очакванията на организаторите са да се постави рекорд за масово четене.