ФК „Дунав“ и фенклубът „Дунав завинаги“ ще осигурят поне един автобус за привърженици на русенския отбор, които искат да бъдат до тима си във финалния мач от турнира за купата на Аматьорската лига във Велико Търново. Двубоят срещу „Сливнишки герой“ е в сряда /3 юни/ от 18 часа. 
До момента половината места в автобуса са „капарирани“, като записването ще продължи до утре вечерта. Транспортът до старата столица ще е безплатен с едно малко пожелателно условие, поставено от фенклуба - който желае, може да задели някаква сума според джоба си. Събраните средства ще влязат във фонд за купуване на топки за школата. Освен това всички „пътници“ трябва да са в задължителните сини дрешки.  
Сборният пункт преди тръгването за Велико Търново ще е паркингът пред зала „Дунав“ /13.45 часа/.
Очакванията още са, че русенският отбор ще бъде подкрепен от много други фенове, които ще пътуват за старата столица с личните си автомобили.
Клуб с марка „Дунав“ вече има една титла от турнира за Аматьорската лига. Трофеят бе спечелен през 2004 година с финална победа срещу „Сливен“ /1:0/ на стадиона в софийския квартарл „Надежда“.
Президент на тогавашния „Дунав“ бе бизнесменът Севдалин Петров.