Търговски представител с течащо предизвестие за напускане на работното място решил сам да си даде бонус след 3-годишна работа. 
Още през 2012 година служителят направил устна сделка с клиент, на когото обещал да достави изолационни покривни материали. Един от финансовите отговорници в дружеството дал 6200 лева на сътрудника, с които да закупи стоките и да ги достави на клиента. На напускащия служител било гласувано доверие, като му казали, че никой няма да пътува с него и сам трябва да се справи с доставката. Тогава търговецът видял удобен момент да задържи парите за себе си, вместо да финализира продажбата. Пред финансовия отдел обаче заявил, че сделката си тече нормално и скоро клиентът трябва да си плати за услугата.
Пари от доставката на материали обаче така и не постъпили в дружеството и започнало разследване на случая.
Така търговецът стигна до съд с обвинение за измама. Магистратите на първа инстанция обаче сметнаха, че мъжът не е мамил никого, а просто е задържал за себе си фирмени пари и го осъдиха на 8 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок. Районният съд му забрани и да работи на отчетническа длъжност за половин година. Присъдата може да се обжалва.