1500 лева обезщетение поиска жител на блок по бул.“Цар Освободител“, който докато метял тротоара, бил заръфан от домашно куче. Четириногото било вързано за дърво, но явно видяло заплаха, когато човекът се навел да вземе боклук от земята. Случаят е от ноември 2011 година. 
След като кучето го захапало по лицето, мъжът започнал да вика и да го удря с метлата. Стопанката на домашния любимец чула какафонията и излязла от магазина, където пазарувала. Когато се доближила, отнесла шамар от страна на силно афектирания мъж. А ситуацията веднага провокирала интереса на минувачи и съседи и на улицата се събрала тълпа от хора.
Стопанката, чийто любимец вече е починал, заяви пред съда, че мъжът е виновен за случката, тъй като е провокирал кучето й и го налагал с метла. Макар че било около 10 часа сутринта, той миришел силно на алкохол. Когато му направила забележка да не бие четириногото, мъжът я ударил в лицето и тя сигнализирала на спешния телефон 112. Затова жената заведе и насрещен иск, като поиска нахапният да й плати 2000 лева обезщетение, тъй като трябвало да ходи с тъмни очила, за да не й се вижда насиненото око. 
В крайна сметка съдът присъди обезщетение и на двете страни. Отчете, че нараняването на жената отшумява за около седмица, докато мъжът е бил с по-сериозни рани. Човекът с метлата трябва да получи 1000 лева компенсация от стопанката на кучето заради нападението, а мъжът трябва да й плати 500 лева за крошето в лицето. Решението може да се обжалва.