С 3.64% повече ще плащат за ток домакинствата от 1 юли, става ясно от публикуваните вчера от Комисията за енергийно и водно регулиране предложения на енергийните дружества. Тарифите за абонатите на „Енерго-Про“ ще бъдат с около стотинка по-високи от тези на ЧЕЗ и ЕВН и стават 0.18612 лв/кВтч без ДДС денем и 0.10159 - нощем. 
Добрите новини този път са за клиентите на „Топлофикация Русе“. Както самото дружество поиска, цената за топлоенергия за битови абонати ще бъде намалена от 1 юли от 71,23 лв/МВтч на 64,94 лв./МWh без ДДС или с 8,8%.
КЕВР орязва наполовина исканата от дружеството цена за електроенергията, която то продава на НЕК, и тя ще бъде 119,02 лв./МWh, почти колкото досегашната. Въпреки това плановете на „Топлофикация Русе“ за въвеждане на тавани за сметките за топла вода и парно остават, каза изпълнителният директор Севдалин Желев.
Предложението гласи, че абонатите няма да плащат повече от 15 лева за консумацията на топла вода и не повече от 1,50 лева за отоплението на квадратен метър жилище през зимата. С тази оферта дружеството вече е успяло да привлече над 600 битови клиента. До момента е договорено изграждането на 50 абонатни станции, а кампанията продължава.