Младият русенски диригент Димитър Косев и социалният работник от дома за стари хора „Възраждане“ Станислав Георгиев са сред десетте най-изявени млади личности в България за 2015 г., избрани измежду 70 номинирани от Junior Chamber International. Това стана ясно на 27 май на официална церемония за връчване на наградите в София. Димитър Косев е отличен в категорията „Културни постижения“, а Станислав Георгиев - в категорията „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“.
Димитър Косев е роден на 20 октомври 1992 г. в Русе, завършва Националното училище по изкуствата, след това - дирижиране и пиано във Виена. Удостоен е със златна значка „Русе“, номиниран е за „Посланик на Русе“ и е едно от „Лицата на Русе“ на общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. Станислав Георгиев е от с.Кошарна. Възпитаник е на Русенския университет в специалностите „Социална педагогика“ и „Превенция на престъпността и пробационни практики“. В момента е регионален координатор на младежка фондация „Арете“.  
Всички наградени получават и номинация за участие в световния формат на проекта на JCI „Най-изявените млади личности“, резултатите от който ще бъдат обявени на церемония през ноември в Каназава, Япония.